Telefonisch reserveren kan vanaf 14.00 uur: 023 - 551 2125 
Selecteer een pagina

Over restaurant de kale pater & ons menu

Dineren in gezellige sfeer met z’n tweeën, met familie of grotere groepen

Reserveren

sfeervol & gezellig restaurant

Heerlijk dineren met z’n tweeën, familie of kleine groepen 

Restaurant de Kale Pater serveert een breed opgezet menu met uiteenlopende culinaire hoog­standjes en biedt een keuze aan vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Naast de vaste kaart is er een wisselend maandmenu. Zelfs een speciaal menu met uw (dieet)wensen is mogelijk.

Ons grill restaurant is opgedeeld in een voor- en achtergedeelte. Samen bieden deze ruimtes plaats voor 130 personen. Op mooie zomeravonden kunt u dineren op onze sfeervolle binnenplaats. Roken is hier niet toegestaan. Op koudere dagen zetten wij de warmtelampen aan.

Genoeg ruimte voor kleine groepen

Ook kleine groepen zijn van harte welkom. Voor kleine gezelschappen vanaf 12 personen hebben wij twee speciale keuzemenu’s samengesteld.

Keuzemenu / Groepsarrangementen

 

Alle keuzemenu’s worden geserveerd met verse friet met mayonaise en een salade.
Vegetarische gerechten mogen van de à la carte menu gekozen worden.

3-gangen Keuzemenu Adrianus

vanaf 12 personen - per persoon 44

Voorgerecht
Bonifacius uiensoep

gegratineerd met een goudbruin kaasdeksel

Buikspek spiesjes ‘oosterse glans’

twee malse spiesjes in verfijnde Aziatische marinade

Calamaris del mare

geserveerd met frisse limoen en knoflooksaus

Hoofdgerecht
Ribeye ‘het kapittelstuk’

sappige ribeye met huisgemaakte kruidenboter

Saté van de zondeval

varkenshaas met satésaus, krokante ui en kroepoek

De zilveren dorade

doradefilet, als schat uit de zee

Nagerecht
Crème brûlée ‘de gouden kroon’

bol ijs

Dame van het licht

vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

Italiaanse koffie

Amaretto likeur, koffie en slagroom

3-gangen Keuzemenu Bonifacius

vanaf 12 personen - per persoon 47

Voorgerecht
De Verleiding

de klassieke zonde van carpaccio met Parmezaan, bosui, pijnboompitjes en pesto

Champignons van de dordogne

Champignons in romige provencaalse saus, rijkelijk gegratineerd met kaas

Gamba’s in het vuur

gamba’s in pittige chili-olie

 Hoofdgerecht
Tournedos ‘de preekstoel’

vol van smaak en geserveerd met romige pepersaus

Varkenshaas van de zondeval

geserveerd met champignonsaus

Zalmfilet

crumble van zeewier, furikake en wasabi, geserveerd met een verfijnde rijstewijnsaus

Nagerecht
Crème brûlée ‘de gouden kroon’

bol ijs 

Bourgondische brownie

met een topping van tiramisu crème en een bol ijs

Kloosterkoffie

hazelnootlikeur, koffie en slagroom

Speciale dieetwensen of allergieën

Heeft u speciale (dieet)wensen of een allergie? Neem contact met ons op, of geef het aan bij uw reservering, dan vertellen wij u meer over onze ingrediënten en bereidingswijze. Samen met u kunnen wij altijd overleggen over de mogelijkheden.

Restaurant de Kale Pater

Schagchelstraat 19 - 2011 HW  Haarlem
Telefoon: 023 - 551 2125 - E‑mail: info@kalepater.nl

telefonisch reserveren 

kan vanaf 14.00 uur

openingstijden
maandag - zondag
17.30 - 22.00 uur

feestdagen
tijdens de kerstdagen en oud&nieuw zijn wij gesloten